Hoenderloo

Hoenderloo ligt gelegen in het prachtige natuurgebied de Veluwe. Vanuit Hoenderloo zijn de steden Apeldoorn, Arnhem en Ede goed te bereiken. Het grootste deel van Hoenderloo behoort tot de gemeente Apeldoorn. Zo’n 50 inwoners behoren echter tot de gemeente Ede. Hoenderloo trekt jaarlijks wegens de ligging veel toeristen, die komen genieten van de prachtige omgeving.

 

 

 

 

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

38%

Eenpersoons

37%

Zonder kinderen

26%

Met kinderen

700

huishoudens

1510

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Hoenderloo

Hoenderloo bestaat sinds 1839. Dominee Heldring kwam toevallig tijdens een wandeltocht over de Veluwe uit bij Hoenderloo en kwam in aanraking met arme en geïsoleerde inwoners. Voor deze inwoners heeft hij halverwege de 19e eeuw een waterput, een school en de Heldringkerk laten bouwen. Dit is de start van ontwikkeling van Hoenderloo geweest.

Kenmerken van Hoenderloo

Wat te doen in de buurt

  • Bezoek het jachthuis Sint Hubertus
  • Geniet van de natuur in het Nationale Park de Hoge Veluwe
  • Ga aapjes kijken bij de Apenheul in Apeldoorn
  • Spring op de stoomtrein bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen

Meer informatie over Hoenderloo

Ook wonen in Hoenderloo?

Als makelaar werkzaam in Hoenderloo en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Hoenderloo. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Hoenderloo? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.